woensdag 20 april 2011

Paasbrunch & de Efteling!

Eindelijk is het dan zover. Na weken van vooruitkijken gaan we vandaag naar de Efteling!


Omdat we al een tijdje uitkijken naar deze dag kon het ook niet anders dan het Woord van de Week de Efteling te maken.
Uiteraard wisten de leerlingen hier wel negen woorden (attracties) bij te noemen.
Je kunt ze goed zien door op de foto hiernaast te klikken.

Eerder deze week hadden we ook nog de Paasbrunch. Op woensdag hebben we na het AMW lekker genoten van de brunch. We hadden lekkere dingetjes zoals paasbrood, eitjes en lekkere salades.

Nu snel op naar Kaatsheuvel en daarna hebben we 2 weken meivakantie!

Tot op 9 mei allemaal!

Groetjes uit groep 4b.

vrijdag 15 april 2011

Ik eet het beter, ontbijten bij de HEMA & Pasen

Zoals je in de titel al lezen kunt, was het weer een gezellig volle week. Lees hieronder wat we hebben gedaan.

Omdat het bijna tijd is voor Pasen hebben we het Woord van de Week alvast in het teken van Pasen gezet. Door op het plaatje te klikken kun je goed zien wat we verzonnen hebben.
Om een School TV filmpje te zien over de betekenis van Pasen kun je hier klikken.

Donderdag kwam er ineens een volle boodschappenkrat de klas binnen. In het kader van 'Ik eet het beter' kregen we van de Appie een groot boodschappenpakket. De horeca-groep heeft het voor ons ingepakt. Je kunt op hun blog zien hoe ze dat gedaan hebben. Hiernaast zie je inhoud van onze krat.

Op vrijdag vierde Juf Jirina haar verjaardag.
We zijn 's ochtends bij de HEMA gaan ontbijten. Op de foto kun je zien wat we allemaal gegeten hebben. Dat was een gezellige start van de vrijdag. Daarna was het uiteraard wel gewoon weer tijd om te rekenen en te lezen in de groep.
's Middags hebben we, net als donderdag, vragen uit de Learning Circle beantwoord. Onze antwoorden zijn nu klaar, het wachten is nog op de andere scholen. Jullie kunnen lezen wat we allemaal beantwoord hebben op deze site.

Groetjes uit groep 4b.
(...volgende week naar de Efteling, YES!!!)

vrijdag 8 april 2011

De dierenambulance in de klas

Dat was een volle week dit keer, we hebben veel verschillende dingen gedaan, bijvoorbeeld de dierenambulance, je leest hieronder het verslag van die dag.


Dinsdag hebben wij bezoek gehad van medewerkers van de dierenambulance. .Zij kwamen vertellen over het werk met en in de dierenambulance. 
Er was ook een kat meegekomen die wij mochten aaien, Hij was wel een beetje bang voor ons. 
We hebben de ambulance van binnen bekeken en de materialen die worden gebruikt om de dieren te helpen of eventueel te vangen en deze naar de dierendokter of het asiel te brengen. Ook hebben we een rondje gereden met de ambulance.


Het Woord van de Week op diezelfde dinsdag was natuurlijk ook de dierenambulance. We zitten namelijk nog steeds in het thema beroepen.
Je kunt hiernaast klikken op het woordweb en zien wat we allemaal geleerd hebben van de moeder van Abbey; bedankt nogmaals!

Op donderdag hebben we met de groep een experiment gedaan. Bij Nieuws uit de Natuur hadden we gezien hoe een 1 april grap was uitgehaald met een flesje cola en een mentos snoepje. Dat wilden we natuurlijk ook proberen. Je kunt op het filmpje hieronder zien wat er gebeurde toen we een rolletje mentos in de cola lieten vallen.

Op de vrijdag hebben we met de klas lekkere broodjes gezond gemaakt. De broodjes zelf gebakken en vervolgens lekker belegd met gezonde dingen.
Later op de middag hebben we nieuwe vraag van de Learning Circle beantwoord, we liggen goed op schema. Kijk gerust eens mee door op de link te klikken.

Groeten uit groep 4b.

vrijdag 1 april 2011

1 april!

Hoewel het 1 april is, is alles wat we vandaag in we weblog zetten natuurlijk wel echt gebeurd deze week :D

Het was voor de leerlingen een lekker weekje, na een dagje werken waren ze alweer vrij. Het Woord van de Week verplaatste daarom naar de woensdag zoals je hieronder kunt lezen.

woord van de week
beroepen in het winkelcentrum
Het thema van deze periode is zoals je al weet beroepen. We hebben deze eens dichter in de buurt bekeken en hebben negen beroepen gezocht uit het winkelcentrum Keizerswaard.
Dit was dan het nieuwe Woord van de Week. Kijk maar welke negen beroepen we vonden.

Ook hebben we deze week weer gewerkt aan de Learning Circle, we hebben antwoorden van andere groepen gelezen en we hebben zelf de tweede vraag beantwoord, die van de Louis Brailleschool uit Paramaribo. De vraag ging over de regen. Je kunt de vragen en antwoorden op de site van onze Learning Circle hier lezen.

Voor op het digibord hebben we een leuke site gevonden om te puzzelen. Je kunt zelf een foto uploaden en er een legpuzzel van maken. Deze kunnen we dan op het digibord maken. Wil je het thuis ook proberen op je computer, dan kun je dat doen door op deze link te klikken.

Vrijdag was het dan 1 april. De leerlingen zaten uiteraard vol goede grappen, iedereen werd eens flink voor de gek gehouden.

Tot volgende week!

Groetjes van en uit 4b.