vrijdag 7 januari 2011

Gezonde voeding en landen/reizen

Iedereen een leerzaam, gezellig en gezond 2011 gewenst!

Na een lekkere vakantie met gezellige Kerstdagen en een leuke jaarwisseling zijn we weer begonnen aan een nieuwe schoolweek, de eerste in 2011.

Ook in 2011 is er een Woord van de Week en we zijn dit nieuwe jaar gestart met twee nieuwe thema’s, namelijk gezonde voeding en landen/reizen. Uit het laatste haalde we het eerste woord van het nieuwe jaar, reizen. De negen woorden die we verzonnen lees je hiernaast.

Wat we deze week aan de thema’s hebben gedaan is, behalve het woord van de week, goed gekeken naar de ‘Schijf van vijf’. Wat houdt dat precies in en lukt het ons om er aan te houden?

We hebben ook een mooie les op het digibord gedaan waarin alle werelddelen worden besproken. Deze week hebben we aandacht besteed aan Zuid-Amerika en Europa. Hier hebben we filmpjes van gezien, muziek uit geluisterd en informatie over gelezen.

Ook hebben we een webcam en microfoon gekocht, we gaan met de klas proberen te Skypen met meester Tom als hij later deze maand in Suriname is.

Ook zijn we bezig met het volgen van een serie over gewicht, het heet dan ook Over Gewicht. Een leuke serie waarin ze verschillende dingen over gezond leven laten zien

Zoals je kunt lezen zitten we niet stil dit jaar, we zijn gelijk keihard begonnen!

Gezonde groetjes uit groep 4b.