vrijdag 28 mei 2010

Onder water en Schoolvoetbal

In deze week stond het schoolvoetbaltoernooi bij Hillesluis weer op het programma, daar hebben we naar uit gekeken.

De week begon door de Pinksteren op dinsdag, dus het weekprogramma liep iets anders dan gewend. Desalniettemin hebben we ook deze week gewoon het Woord van de Week gedaan en dat stond net als vorige week in het teken van het Eindfeest-thema, Onder Water. Na vorige week de zee te hebben behandeld, was het deze week de beurt aan de Vissen. We moesten er negen bedenken. Dat viel niet mee, maar het is gelukt. Kijk maar.

Dan was er op donderdag het schoolvoetbaltoernooi waar een aantal uit onze klas aan mee deden en waar de rest ging aanmoedigen. De eerste wedstrijd werd met 6-0 gewonnen, daarna werden er twee met 1-0 en 3-0 verloren en de laatste werd met 2-2 gelijk gespeeld. Een goed toernooi dus met een beker voor de 4e plaats als resultaat.

Vrijdag hebben we als opwarmer voor het WK bingo gespeeld met als prijs een oranje vuvuzela. Klik maar op de link voor het liedje ervan.
Volgende week verder met het Onder Water thema en kijken we met de hele klas uit naar het WK voetbal.

Groeten uit groep 4b.

vrijdag 21 mei 2010

Een paar weken verder...

Er zaten een paar weken tussen de laatste update en deze. Dat kwam natuurlijk door het kamp, de drukke weken en de vakantie.

Eerst maar eens het kamp, dat was natuurlijk geweldig. Alle ouders zullen wel alle verhalen van de leerlingen gehoord hebben. Iedereen heeft het een waanzinnig gaaf kamp gevonden. Op school verzamelen we alle foto's. Op de ouderavond en op het eindfeest van dit jaar kan iedereen alle foto's zien. Hiernaast staat er alvast ééntje.

Vervolgens was er een kort weekje school tussendoor, want daarna stond de meivakantie op het programma. Iedereen kon lekker twee weken uitrusten van het schooljaar tot nu toe. Dat heeft iedereen dan ook goed gedaan.

Na de vakantie zijn we maandag gelijk weer goed aan de week begonnen. We hebben de schoolse draad weer opgepakt en hebben de start gemaakt aan de laatste weken voor de zomervakantie. Deze week hebben we onder meer de voetbalpool voor het komende WK ingevuld met de klas. Eens kijken welke jongen en meisje het hoogst scoort.

Het Woord van de Week is ook gewoon weer gedaan.
Vorige week was het bloemen, deze week hebben we de zee behandeld als woord. Hiernaast zie je 'm weer staan, met alle woorden die we erbij verzonnen.

Dan hadden we vandaag naar de kraam van de Herenwaard op de markt willen gaan, maar dat kon helaas niet door gaan. En omdat alle borden, bekers en bestek met de meester mee op RopaRun zijn gegaan, hebben we met de klas de Bram bezocht om eens lekker te eten.

Fijne weekend, groetjes groep 4b.