vrijdag 26 maart 2010

Lente!

Deze week was het eindelijk zover, het is lente! En dat was wel te merken, het was gelijk lekker weer deze week. Deze week hebben we ook de nieuwe schoolkrant gekregen, het schoolmagazine gemaakt door de eindgroep administratie ziet er weer mooi uit.
Ook in de klas is het zoals je ziet lente aan het worden.

Ook het Woord van de Week heeft zich aangepast. Het past zelfs in het thema milieu als je de woorden ziet. Natuurlijk is het woord van de week Lente. Klik maar op de foto zodat je zien kunt welke woorden we vonden.

Diezelfde dinsdag hebben Carldreck, Nathaniël, Martijn en juf Ayfer hard gewerkt om voor de hele groep pannenkoeken te maken. Het was een behoorlijke klus, maar het is ze wel gelukt. Wat waren ze lekker zeg!

Op donderdag was er weer een nieuwe atletiekles bij de gym. Dit keer hebben we aan hoogspringen gedaan.

Vrijdag hebben we de week weer afgesloten, we hebben weer veel gedaan deze week. Alle stages lopen erg goed, in de klas wordt veel gewerkt en geleerd. We zijn wel toe aan een lang weekend, maar daar moeten we nog een weekje op wachten.
Volgende week is het namelijk Pasen en hebben we een Paasbrunch met de klas. Aanstaande vrijdag is het Goede Vrijdag en dan zijn we lekker vrij tot aan dinsdag.

Groetjes uit groep 4b.

vrijdag 19 maart 2010

Atletiek & Watch that Sound

In tegenstelling tot vorige week deze keer wel een volle en drukke week. We hebben aan atletiek gedaan en zijn met de klas naar Watch That Sound geweest. Wat dat is lees je hieronder.

Uiteraard hebben we ook dinsdag weer het Woord van de Week gedaan. Vorige week een smerige, deze week een mooie, namelijk het woord Natuur. Welke mooie woorden we hebben geleerd en leren schrijven kun je zien door op het plaatje te klikken.

Dinsdag hebben we met de klas weer heerlijk gekookt, een ovenschotel met aardappel en verschillende groentes gemaakt door Marleen, Muhammed en juf Ayfer.

Donderdag hebben we met de groep aan atletiek gedaan. Eerder hadden we met Special Heroes al voetbal en judo gedaan. Nu was het de beurt aan atletiek. Henk is de man die het leert. We hebben dit keer werpen geleerd, met een bal, maar ook met een ring, discus en zelfs een echte kogel. Op de foto kun je het allemaal zien.
Ook zijn we donderdag naar de markt gegaan om wat vers fruit en blauwe druifjes te kopen om de klas wat op te vrolijken met de lente in aantocht.

Vrijdag ging de stage niet door en dus konden we met de hele klas naar Watch That Sound in de stad. Hier hebben we met instrumenten een filmpje voorzien van geluid en effecten. Heel leuk om te doen, we hopen dat we volgende week het resultaat kunnen laten zien, dit moet nog gemixt worden.

Groetjes uit groep 4b.

vrijdag 12 maart 2010

Milieuvervuiling

Eigenlijk weinig nieuws deze week. We hebben vooral hard gewerkt. In het AMW en in de klas.

Wat wel heel leuk was, was dat Marleen op woensdag even terug op school kwam. Hopelijk komt ze vanaf nu weer vaker op school, we missen haar wel in de klas namelijk.

Dinsdag hadden we zoals gewoonlijk het Woord van de Week. Deze week in het thema milieu hebben we het er over gehad hoe het milieu schade wordt toegebracht. Het woord van de week was daarom milieuvervuiling. Klik maar op de foto zodat je kunt zien welke woorden we erbij hebben verzonnen.

Ook hebben we een begin gemaakt aan een 4-delige serie over het milieu, gemaakt door School-TV. De serie is van Bio-Bits. Een leuke en leerzame serie waar we na AMW en tijdens het eten van een boterham naar kunnen kijken.

Volgende week staat Watch that Sound op het programma, daar gaan we vrijdag met groep 4a naar toe.

Groetjes uit groep 4b.

vrijdag 5 maart 2010

Op naar de lente!

De voorjaarsvakantie is achter de rug, nu op naar de lente. Ook het thema lichaam en bewegen is voorbij, we zijn deze week gestart met het thema milieu.

En in dat thema hebben voor het woord recycling gekozen als Woord van de Week. In de klas hebben we er filmpjes en reclames over gekeken. De woorden die we konden bedenken hebben allen te maken met recycling, je kunt ze hiernaast zien.

Dezelfde dinsdag hebben Martijn, Jeffrey en Giovanca samen met juf Ayfer heerlijke Turkse ovenschotel met aardappel gemaakt.
Om maar in het eten en drinken te blijven, woensdag aten we soep die door de AMW gemaakt was, donderdag hadden we ei op brood en vrijdag aten we gebakken broodjes en dronken we verse muntthee.

Donderdag leek het echt lente te gaan worden, de zoon scheen volop. En wel zo volop dat we het zonnescherm naar beneden wilden doen. Alleen waren de takken buiten zover gegroeid dat de het scherm niet meer naar beneden kon en dus hebben Martijn en Jeffrey er voor gezorgd dat er gesnoeid werd.

Voor vrijwel iedereen is er met ingang van deze week de nieuwe stageperiode ingegaan, nieuwe of andere stageplekken, dus erg spannende allemaal. We gaan het volgen de komende tijd.

Groetjes uit groep 4b.