vrijdag 27 november 2009

verlanglijstjes en feest

Het was een gezellige week deze week. Er werden cadeautjes gekocht voor Sinterklaas en we hadden een verjaardag in de klas.

Maar we begonnen natuurlijk met het Woord van de Week, met in het thema voeding was het deze keer de beurt aan aan het woord 'groente'. Je kunt natuurlijk weer op het woord klikken en kijken wat we erbij verzonnen hebben.

Wat we natuurlijk ook hebben gedaan was een begin maken aan het kopen van de Sinterklaascadeautjes. Nadat we lootjes hadden getrokken, hadden we verlanglijstjes gemaakt zoals je kunt zien. Iedereen heeft tot nu toe geheim kunnen houden wie hij getrokken had, goed hé!

Niet iedereen was de hele week aanwezig, vrijdag was het namelijk Offerfeest, dus de islamitische kinderen waren vrij. Hier kun je kijken wat het Offerfeest eigenlijk inhoudt.


Vrijdag was het feest in de groep, want meester Tom was jarig. Er waren leuke en lekkere cadeautjes en er werd ook op moorkoppen getrakteerd. 's Middags hebben we met de groep gekeken naar G-force, erg grappig!

vrijdag 20 november 2009

Lootjes trekken!

Afgelopen weekend is de Sint aangekomen in Nederland en dat betekent dat we in de groep lootjes kunnen trekken.

Deze week hebben we vooral hard gewerkt. Er waren verder geen bijzonderheden deze week.
Het woord van de Week was dit keer Ontbijt. Nadat we diner en lunch hadden gehad, kon het woord ontbijt natuurlijk niet ontbreken.

Vorige week hadden we de paddenstoelenles en daar kregen we ook een kastanje-champignon mee voor op school. Deze hebben we laten groeien en halverwege hebben we de sporen uit de paddenstoel opgevangen op een wit blad. Dat kun je op de foto goed zien.

Op vrijdag hebben we lootjes gemaakt met ons naam erop. Verdeeld over enveloppen en één voor één hebben we een envelop getrokken. Voor hij of zij die op het blaadje staat, kopen we een cadeautje voor de Sinterklaasviering.

Groetjes uit groep 4b.
.

vrijdag 13 november 2009

Vervelend begin, maar een leuke week

Deze week begon niet als gepland. Een onaangename verrassing voor de groep was het namelijk toen bleek dat we afgelopen weekend ongewenst bezoek hadden gehad. Veel van de spullen uit de groep waren gestolen.

Na deze tegenslag zijn we de week begonnen, zonder gebruik van ons digitaal schoolbord dus. Dinsdag stond wel gewoon het Woord van de Week op het programma en met het thema 'lichaam en bewegen' was het woord "sporten" snel gevonden. Op de foto kun je uiteraard weer zien wat we bedacht hebben.

Woensdag waren de leerlingen vrij, want er was studiedag op de Herenwaard. Lekker een dag chillen thuis dus!

Donderdag zijn we met de groep naar De Kooi geweest voor een les over paddenstoelen. De les was interessant en we hebben een pot met paddenstoelen mee naar school gekregen om in de klas te laten groeien.
Toen we toch bij De Kooi waren, hebben we gelijk de dieren bezocht en op de foto gezet. Zo ook dit varken hiernaast, leuk he!

Omdat we de afgelopen weken de luister-cd's van "Hoe overleef ik..." hebben geluisterd, zouden we deze week de film kijken. Dat hebben we dus ook gedaan en het was een erg leuke film!

Nu weekend en op naar volgende week,

Groetjes uit 4b

vrijdag 6 november 2009

Weekje ongezond!

Ongezond? Jaja, deze week was in het thema ongezond. Gelukkig niet echt heel ongezond, maar het was onder meer het Woord van de Week.

Het Woord van de Week was deze week dus 'ongezond'. En zoals je hiernaast kunt zien hebben we weer 9 woorden kunnen bedenken die hier bij passen.
Vrijdag hebben we er zelf 3 gekozen om te leren schrijven (signaallezen). Een voorbeeld van zo'n schrijfblad zie je hier ook staan.

Donderdag was de 2e clinic judo. Vorige week blufte de meester dat hij het ook wel zou kunnen en Martijn hield de meester aan de afspraak. Zo kwam het dus dat de meester op de judomat stond. Wat een zware en vermoeiende sport zeg, wel heel gaaf!

Dat we op school veel met het digibord werken weten we natuurlijk, maar we kunnen er nog veel meer zoals je kunt zien. We hebben donderdagmiddag een half uurtje kunnen dammen. Ook hebben we al vier op een rij gespeeld en ook boter, kaas en eieren.

Vrijdag hebben we de CD van "Hoe overleef ik..." afgeluisterd en zo is er na 5 weken een einde gekomen aan dit boek. Omdat we het allemaal zo'n gaaf boek vonden hebben we besloten de film te bekijken die hiervan gemaakt is. Dit doen we waarschijnlijk volgende week.

En omdat we deze week toch in het 'ongezonde' hebben gewerkt, hadden we op vrijdag natuurlijk wel pannenkoeken verdiend! Gelukkig stond er wel een mandarijn tegenover :-D

Nu weer lekker weekend en op naar volgende week!

Groetjes uit groep 4b.
.