vrijdag 30 oktober 2009

Eigen digibord en judolessen

Na een heerlijke herfstvakantie zijn we weer begonnen in een heel volle week, hieronder lees je wat er allemaal gebeurde.

Maandagmiddag werd er al een begin aan gemaakt en dinsdagochtend mochten we er niet voor in de klas komen. Ze waren ons eigen vaste digibord in de klas aan het ophangen. En het was het wachten waard, het ziet er heel mooi uit en we hebben er de hele week al veel mee gewerkt.

Zo hebben we woensdag het Woord van de Week gemaakt, je ziet het uiteraard hiernaast. Dit keer was het woord "gezond" het woord in verband met het nieuwe thema. De komende weken zal hier dus aandacht aan worden besteed.

Donderdag stond er weer iets nieuws op het programma, want na de clinic van de voetbal, staan er de komende 6 weken judolessen op het programma. Via Special Heroes verzorgd door een échte judomeester. De hele klas was heel enthousiast en iedereen deed ontzettend goed mee.

Vrijdag hebben we rustig werkend de week afgesloten en vanavond verwachten we iedereen ook wel op de disco van de school met als thema Halloween!

Groetjes uit 4b!
.

donderdag 15 oktober 2009

Special Heroes, UP en vakantie!

De laatste week voor de herfstvakantie zit er op. Een volle, drukke, maar vooral erg gezellige week.

Om maar te beginnen met het Woord van de Week dat deze week nog in het thema 'Aan Tafel!' stond. Het woord was deze week: het diner. Als je op het plaatje klikt kun je zien wat we verzonnen hebben bij het woord.

Donderdag was de afsluiting van de voetbalclinic en dat was met een Special Heroes toernooi met scholen uit Rotterdam, Dordrecht, Sliedrecht en Oud Beijerland. Wij hadden met de Herenwaard 4 teams, waarvan er drie eerste zijn geworden! Ook de kinderen uit onze klas wisten met de hoogste prijs terug naar school te gaan. Het was een erg leuke dag met ontzettend mooi weer.

Vrijdag zijn we als afsluiter van de eerste schoolperiode naar de film geweest. We gingen naar UP, een film over een stokoud mannetje en een jong padvindertje.

Nu is het dan zover, vakantie! We zien iedereen graag weer 26 oktober op school!

Groetjes uit 4b.
.

vrijdag 9 oktober 2009

Aan Tafel! Groep 4b heeft smaak!

Aan Tafel! Dat is het thema van de Kinderboekenweek en dus besteden we daar deze twee weken volle aandacht aan. Zo komt het deze week bijna overal in terug, lees maar:

Dinsdag was bijvoorbeeld het Woord van de Week het woord 'lunch'. Op de foto kun je zoals altijd klikken om te zien en te lezen wat we er bij hebben verzonnen.

Woensdag hebben we aandacht besteed aan Nederlandse groentes en fruit, wat kennen we en wat vinden we lekker. Aan het einde van de week kozen we het favoriete fruit van klas uit 20 verschillende soorten fruit. Het populairst, tussen haakjes de stemmen, waren de mango (6), de watermeloen (4) en de aardbei (3).

Op donderdag hebben we Nieuwsbegrip gedaan wat ook als thema de Kinderboekenweek had. 's Middags werd het pas echt leuk, want toen deden we een smaakles waarin we zowel geblinddoekt als normaal 13 verschillende smaken moesten onderscheiden. Dit deden we in 2 groepen, de jongens tegen de meiden. De jongens herkenden de kruiden, specerijen en vloeistoffen als beste en wonnen met 12-7!

En op vrijdag was de koek nog niet op, want we zijn naar de stad gegaan naar Studio Hergebruik. Bij de les Pimp the Waste hebben we boekjes gemaakt waarin we creatief moesten zijn met het thema 'eten'.

Wow, wat een drukke, volle week zeg! Tijd voor weekend!
Groetjes uit groep 4b.
.

donderdag 1 oktober 2009

Lekker kort herfstweekje met karate

Deze week was er een lekker korte week. Vrijdag hebben de meesters en juffen studiedag en daarom is de school dicht. 4 dagen dus maar en een lekker lang weekend.

Maandag startten we de week gelijk erg leuk. De lessen karate zijn weer begonnen en dus krijgen we 3 weken karateles op maandag. Juf Nicole en Meester Jan van karateschool Goshinkan waren er weer en die hebben ons weer een stoere les gegeven.
Op de foto zie je ze staan.

Dinsdag was er weer het woord van de week met deze week herfst als woord. Zoals je op de foto kunt zien hebben we weer aardig wat woorden en plaatjes erbij gevonden. Deze leerden we later in de week schrijven. Op de foto kun je klikken om het groter te zien.

Ook stond uiteraard op dinsdag koken op het programma, dit keer hebben we spaghetti gemaakt en zoals iedereen in de klas gewend is, was het ook deze keer weer erg lekker.

Vandaag op donderdag de laatste dag alweer van de week, de meesters en juffen hebben het nog druk op vrijdag, de leerlingen slapen vooral erg lekker uit!

Groetjes uit 4b
.